Обсъждат безплатното паркиране в столицата да продължи и след 12 април

16:00, 08 апр 20 / София 25 2535 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Предстои да бъде обсъдено дали „синята” и „зелена” зона в София да остане безплатна и след 12 април.

По-рано днес председателят на групата „Патриоти за София“ в СОС и председател на транспортната комисия Карлос Контрера призова за връщане на платените зони заради злоупотреби и нарушения.

Контрера призова за връщане на платеното паркиране в София

До края на великденските празници няма да се правят промени в мерките. Общината обмисля организацията за постепенно облекчаване на достъпа до паркове и планини на семействата с малки деца, които са най-потърпевши от стоенето вкъщи, съобщи днес Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че ще бъде създадена организация за Цветница и Великден, за да не се допуска струпване на хора пред храмовете.

Столичната община ще включи доброволци в дезинфекцията на градския транспорт. От четвъртък 25 граждани ще дезинфекцират превозните средства на 10 крайни спирки.

От днес общината разполага с дарение от 8 автомобила „Рено“, „Нисан“ и „Дачия“ - 4 за екипите за дезинфекция, и 4 за доставките на храни.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама