Български производител дари 5 000 контейнера за опасни болнични отпадъци

09:34, 09 апр 20 25 1962 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Български производител дари 5000 от своите контейнери за еднократна употреба за съхранение и извозване на опасни болнични отпадъци, съобщава БНТ. 

Дарението се разпределя през Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) във връзка с мерките, които се предприемат от МОСВ в условията на извънредно положение между болнични заведения, в които се лекуват заразени с Covid-19 както следва:

1000 броя на Военномедицинска академия
500 броя за УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“
500 броя за болница „Майчин дом“
1000 броя за ПУДООС
500 броя за Медицински институт на МВР
500 броя за УМБАЛ „Пирогов“
1000 броя на болници, базирани в Източна България

"С това дарение, нашата мисия е да ограничим колкото се може повече разпространението на коронавируса. Вярваме, че тези контейнери ще предпазят най-вече медиците, тъй като изделието е специфично изработено за съхранение на изключително заразен отпадък", заяви маркетинговият директор на предприятието Николета Тадаръкова.

611 са вече заразените с Covid-19 у нас

"Искам да благодаря на екипа на Пиринпласт за бързата реакция на производство на тези изделия, както и на инситуциите, които ни помогнаха да реализираме тази кампания. В случай на необходимост, ние сме насреща за справяне с проблема за ограничаване на коронавируса и ще се радваме да доставяме директно на българските болници", посочи още тя.

"Дарението, което получавам е важно за дейността ни, свързана със заразата Covid-19. Благодаря от името на всички колеги, които работят всеотдайно и самоотвержено в режим 24/7", каза изпълнителеният директор на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов при получването на дарението. Контейнерите за опасни болнични отпадъци са сертифицирани съгласно ADR – опасни вещества.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама