Михаела Филева пред TOPNOVINI: Подготвяме видео към нова песен и голям концерт в края на годината

15:00, 09 апр 20 / Любопитно 25 2422 Шрифт:
Виолета Иванова Автор: Виолета Иванова

Михаела Филева се качва на виртуалната сцена на #ЖивотВкъщи за един страхотен концерт със своята група, който ще е този петък, 10 април, от 21:00 часа. 

Потърсихме талантливата изпълнителка малко преди концерта, за да разберем кои песни ще изпълни, как се справя с изолацията и с какво ще зарадва феновете си, след като свърши извънредното положение.

Михаела, ще се качиш на виртуалната сцена на #ЖивотВкъщи. Кое те накара да се включиш в тази инициатива?

Във времето на социалната изолация, в което се намираме, музикантите нямаме възможност да се качваме на сцена. Повече от месец, всичките ни концерти са отменени или отложени. Трудно е да осъзнаеш колко важно за теб е нещо преди да го загубиш. В контекста на ситуацията - за щастие е временно. Благодаря за поканата и за възможността да усмихваме хората чрез музика, дори сега. 

Кои песни ще изпълниш?

Заедно с Краси Тодоров на пиано, Васил Крумов на китара, Радо Казасов на ударни, Сашо Обретенов на бас китара и момичетата от трио Тринити, сме подготвили специални аранжименти на някои от най-големите ми хитове. 

Как се справяш самата ти с изолацията? Как минава деня ти?

За последния близо месец, съм излизала от вкъщи само 3 пъти, за да пазарувам. Въпреки това се държа много активна. Спортувам у дома 4-5 пъти в седмицата, пиша нови песни, завършвам магистърската си теза, готвя и прекарвам повече време с близките и приятелите си, макар и чрез видео-разговори. Оползотворявам времето си максимално ефективно. 

Как се забавляваш в тази ситуация?

Благодарение на инициативата #ЖивотВкъщи имам възможност през вечер да съм на концерт на любима група, или на интересна театрална постановка. Огромно благодаря на организаторите за тази възможност, както и на всички творци, които предоставят изкуството си безвъзмездно или срещу символичен билет, за да можем да се забавляваме у дома. 

Какво ти липсва най-много? 

Със сигурност концертите и срещите с хората, които харесват музиката ми. 

Кое е първото нещо, което ще направиш, когато свърши извънредното положение и вече свободно можеш да излизаш навън?

Влизам в студиото на „Monte“, за да запишем всички идеи, по които работим дистанционно в момента, за да завършим третия ми студиен албум, който ще излезе тази есен. 

Планираш ли да изненадаш феновете си, след като мине всичко - нови парчета, турне?

Подготвяме видео към чисто нова песен, която ще излезе края на май месец, третия ми албум и още един голям концерт в зала, надявам се в края на годината. Нямам търпение!

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама