Възрастен мъж дари пенсията си на болницата във Видин

07:42, 10 апр 20 25 3143 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

81-годишен жител на врачанско село дарява цялата си скромна пенсия на лекарите от видинската болница. Той дава за тях и тяхната по-голяма сигурност всичките 219 лева, с които трябва да преживее месеца.

Няма претенция за какво ще бъдат похарчени парите му. Дарява ги с благодарност и за всяко добро, което според него най-добре може да направят лекарите в тази трудна ситуация с опасния вирус COVID-19.

Трогателен жест: 80-годишна баба дари една пенсия на болницата в Исперих

Това не е първото добро, което 81-годишният Вълослав Стратев прави. Започнал да дарява още преди 40 години. Убеден е, че бедността не идва от липса на пари, а от липса на морални качества.

“Който прави добро, получава добро. Такъв е моят морален закон. Аз съм инвалид. Болен съм от рак между другото. 4 години се боря с болестта, но съм проклет оптимист. Не се предавам”, разказва той пред Нова телевизия. Съседите му и го разбират, и не съвсем. Казват, че е добра душа и човек с голямо сърце.

„Най-хубавата сентенция, която най-много обичам – „Не всички красиви хора са добри, но всички добри хора са красиви”, казва дядо Вълослав.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама