Премиерът се е „огънал“ за еврозоната, но до края на месеца кандидатстваме

14:09, 10 апр 20 / Политика 25 1679 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Имаме над 10 млрд. лв. във фискалния резерв. Новият дълг ще се използва след като изхарчим тези пари. Кризата е страховита. Мога да си направя една критика към себе си. Не трябваше да се огъвам, когато много уверено вървяхме към чакалнята на еврозоната. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти.

Той обясни, че в момента Европейската централна банка (ЕЦБ) отпуска трилиони за възстановяване, но страната ни не може да се възползва от тях.

"С един-два месеца намалихме темпото, но ще наваксаме. Страната ни ще кандидатства до края на април заедно с Хърватия“, уточни Борисов и изрази увереност, че ще ни приемат, тъй като сме  в добро финансово и рейтингово състояние.

"Тази криза ни показа, че тези които са в чакалнята и зоната ще разполагат с милиарди за възстановяване, а тези които не са, ще теглят дългове на огромни лихви", завърши министър-председателят. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама