Добра новина: Двама възрастни в столицата пребориха коронавируса, изписват ги

15:32, 10 апр 20 / София 25 1460 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Днес двама оздравели пациенти от Covid-19 ще бъдат изписани от Втора градска болница - жена на 73 години и мъж на 77 години. Така оздравелите пациенти от коронавируса на болницата стават трима. Очакват се вторите отрицателни тестове на още трима пациента.

„Специално поздравявам д-р Халил, който ръководи отделението за пациенти с Covid- 19, както и директорът на болницата доц. Узунов. Благодарение на тях и екипите им успяхме да реорганизираме отделението по пулмология”, каза Йорданка Фандъкова.

Другата седмица всички 66 лекари, сестри, санитари и лаборанти, които лекуват пациенти с коронавирус във Втора градска ще бъдат тествани с PCR-тестове.

В специален пункт в двора на болницата започна изследването на служителите на общинското предприятие „Социален патронаж“ - това са 200 човека, които всеки ден носят храна на над 1500 души по домовете.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама