Тръмп ще наказва със санкции страни, които не прибират гражданите си от САЩ

11:21, 11 апр 20 / Свят 25 2593 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Доналд Тръмп подписа указ, предвиждащ визови санкции за страни, които не връщат или не бързат да върнат свои граждани от Съединените щати по време на епидемията от Covid-19.

Тръмп: САЩ са в пика на епидемията

Информация за тези нарушения ще се докладва на държавния секретар Майк Помпео от американския секретар по вътрешната сигурност Илейн Дюк, съобщават международните агенции. Шефът на Държавния департамент ще трябва да вземе решение в рамките на седем дни дали да наложи санкции срещу страните, които са в нарушение.

Санкциите ще се отнасят преди всичко за издаване на визи.

Междувременно САЩ станаха първата страна в света с над 2000 починали от новия коронавирус за един ден, предаде Франс прес, като се позова на данни на университета Джонс Хопкинс. Според преброяването на университета в САЩ за последните 24 часа са починали 2108 заразени.

Общо починалите заразени в страната са 18 693, предаде ТАСС. Това е много близко до най-пострадалата в това отношение държава Италия, където общият брой на починалите възлиза на 18 849, но при петкратно по-малко население, допълва Франс прес, цитирана от БТА.

САЩ превишават половин милион официално регистрирани случаи на зараза, като за последните 24 часа са регистрирани 35 000 нови случая. Така общият брой на заразените възлиза на 500 399. В най-засегнатия от вируса щат Ню Йорк заразените са вече над 160 000, а починалите над 7800. В страната са тествани над 2,1 милиона души, съобщи американският вицепрезидент Майк Пенс.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама