Целият ресурс на Столична полиция ще бди над парковете и улиците

12:10, 11 апр 20 / София 25 1986 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

"Започваме засилени проверки за спазване на мерките за физическа дистанция. Целият ресурс на Столичната полиция ще контролира забраните за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини. Това е организацията, която въвеждаме с директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев", написа във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Борисов: Само с маска или шал навън от полунощ

"Продължаваме и проверките на пазарите с екипи на общината, полицията и Столичната РЗИ. За пазарите са задължителни - един вход и изход, дистанция, еднопосочно движение на клиентите и предпазни маски за продавачи и клиенти", напомня Фандъкова. 

Тя призова всеки, който трябва да излезе от вкъщи, да носи предпазна маска или шал. "Борим се заедно с враг, който не виждаме, а пролетта и слънцето създават измамното усещане, че всичко е приключило. За съжаление, не е! Анализите на експертите показват, че следващите дни са изключително рискови", заявява тя. 

"Нека опазим резултата, който постигнахме заедно с дисциплина и с цената на огромни лични жертви. Постигнахме плавен ръст на заболелите и здравна система, която може да се погрижи за всеки, който се разболее - да не се проваляме! Това, което постигнахме струва прекалено много и всеки плаща тежка лична цена, нека не го хвърляме на вятъра. В тази невиждана криза показахме, че можем да действаме обединени. Показахме, че в трудност, сърцата и добротата ни стават по-големи. Заедно ще се справим!", написа още столичният кмет. 
 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама