Затвориха столичния Женски пазар

18:04, 11 апр 20 / София 25 3021 Шрифт:
Антония Иванова

Затвориха Женския пазар в столицата. Преустановени са и абсолютно всички търговски дейности в района на пазара. Решението за преустановяване на търговската дейност на пазара е взето след консултация със Столична община и РЗИ, съобщиха от МВР.

Причината са множество сигнали и установено масово неспазване на противоепидемичните мерки, като прекомерното стълпотворение на хора през целия съботен ден.

В района полицейското присъствие е засилено.

Пазарът спира работа по заповед лично на вътрешния министър Младен Маринов.

Снимка: БГНЕС

По-рано днес столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че продължават проверките на пазарите, където трябва задължително да има един вход и изход, дистанция, еднопосочно двитежение на клиентите и предпазни маски за продавачи и клиенти. 

Снимка: БГНЕС

Председателят на Националното сдружение на общините (НСОРБ) отправи призив към кметовете за строг контрол по спазване на ограничителните мерки по пазарите, съобщиха от Сдружението.

В открито писмо Даниел Панов отбелязва, че отварянето на пазарите през последните дни е било продиктувано от разбирането, че дава възможност на родните производители да продадат селскостопанската си продукция и че предоставя пряк достъп на гражданите до свежи продукти.

Панов призовава производителите, търговците, както и посетителите на пазарите да не излагат с действията си на риск живота и здравето на своите близки.

Снимка: БГНЕС

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама