Доц. Мангъров похвали поведението на Църквата

18:02, 12 апр 20 25 1967 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

В момента най-адекватно от всички се държи Българската православна църква, която остави храмовете отворени. Това са местата, където хората могат да отидат и да се проепидемичат. Там трябва да отидат тези, които са най-млади и най-здрави, а тези, които са по-възрастни и болни – нека не отиват“. Това заяви началникът на детското отделение към Инфекциозната болница доц. Атанас Мангъров по Нова телевизия.

„За да се спре COVID-19, трябва поне 70 на 100 от хората да го прекарат. Повечето от тях няма дори да разберат, че са прекарали заразата. Хубаво е да се започне от младите, здрави и силни хора, защото те ще го изкарат без да имат някакви трайни увреждания“, категоричен бе той.

На службата за Цветница „Александър Невски” остана полупразен

По думите му повторното заразяване с коронавирус е невъзможно. „Такова нещо няма. Който го твърди – не си е чел учебниците. Особеност на коронавирусите е, че те могат да се отделят дълго време след като е настъпила сероконверсията, т.е. след като човекът вече си е изработил антитела и е оздравял“, обясни Мангъров. И допълни: „Ако изписан пациент е с отрицателни проби, но след това има положителна, това не означава, че той се е заразил пак, а просто продължава да отделя този вирус“.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама