Лекарите от "Пирогов" с призив: Ние сме тук за вас, останете си вкъщи заради нас

20:28, 12 апр 20 25 2341 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Лекарите от "Пирогов" публикуваха видео във Фейсбук, с което призоваха отново да останем вкъщи.

"Екипът на "Пирогов" е дежурен 24/7 в болницата за Вас, останете си ВКЪЩИ за нас", написаха те в кратък коментар към кадрите, в които звучи същото послание.

В тях се виждат директора на болницата проф. Асен Балтов, д-р Михаил Димитров, д-р Теа Александрова, д-р Петър Сакелариев, д-р Димитрина Димитрова, д-р Шеип Панев.

Днес сутринта шефове няколко болници призоваха да останем по домовете си и да не превръщаме болниците в морги, след като през последните дни с хубавото време все повече хора излязоха навън.

"Всяка вечер ни ръкопляскате, аз отправям молба към всички български граждани: ако си останете по къщите, ние в 21 ч. ще ви ръкопляскаме", каза директорът на Александровска болница проф. др Костадин Ангелов.

"Има огромен потенциал от бъдещи пациенти, благодарение на това, че в момента хората се разхождат свободно по улиците. Това не може да бъде видяно, но това ще стане след около 10 дена, когато ще започнат да идват тежките случаи. Сега не е моментът да се седи по градинките, в междублоковите пространства, да се пие бира, да се смеем, да се веселим. Следващите две седмици ще бъдат критични. Не ходете на църква. Църквата е във всеки от нас", посочи директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама