За „дисциплинирането“ с изрази като „морга“ и „чували с трупове“

10:15, 13 апр 20 25 3539 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Директорът на Държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“ д-р Цветеслава Гълъбова изрази категорично несъглсие със сутрешните послания на колегите си на брифинга. “Неморално е и непрофесионално да се "дисциплинират" хората с изрази от рода на "морга" и "чували с трупове". Лекарят трябва да успокоява, да внушава доверие и умиротворява бурите в душата на болния човек и близките му, да ЛЕКУВА с душа, ум и сърце”, заяви тя.

Да, ние можем да се заразим и поради това трябва да бъдем дисциплинирани и да спазваме мерките. Да, имаме проблеми в това отношение, произхождащи от нашата народопсихология. Да, имаме нужда от строгост, но нямаме нужда от безчовечност от лекари”, категорична е Гълъбова.

Медици аплодираха всички онези избрали да останат вкъщи на Цветница

Представям си каква логорея би се отприщила, ако, да речем, г-н Радев си беше позволил такива зловещи гробовни послания. А защо църквите - затворени пространства, останаха отворени, а пазарите - отворени пространства, бяха затворени, така и не разбрах”, пише още тя.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама