Освободиха управителя на болницата в Гоце Делчев

17:18, 13 апр 20 25 2400 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Освободиха управителя на болницата в Гоце Делчев след проведена сесия на Общинския съвет, съобщи bTV. Назначен е временен управител до обявяване на конкурс.

До ситуацията се стигна, след като 14 лекари подадоха оставки в знак на несъгласие с действията му. Според тях управлението му било авторитарно, а парите за лекарите били раздавани „на приятелски начала“. Самият той пък подчерта, че единствената му цел е да извади болницата от финансовата дупка, в която се намира. Встъпвайки в длъжността си, д-р Улевинов твърди, че е заварил над 3 милиона задължения.

Прокуратурата влиза в болницата в Гоце Делчев

Напусналите лекари се връщат на работа. Медиците настояваха пред местната власт, в чиито ръце е решението на проблема, да изпълни искането на голяма част от общинските съветници и над 6000 жители на общината, за свикване на извънредна сесия, която да реши дали да продължи договора на управителя на болницата, или да го прекрати.

Заседанието се проведе днес и местните законодатели освободиха д-р Владислав Улевинов. Временно управлението на общинската болница в Гоце Делчев се поема от д-р Петър Филибев, досегашен директор на медицинския център в града.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама