Увеличиха се жертвите на мощната буря в САЩ

07:06, 14 апр 20 / Свят 25 2436 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп изказа съболезнования на роднините на загиналите в поредицата от бури торнадо в няколко щата, пише АФП, цитирана от БГНЕС. 

"Моята администрация ще направи всичко възможно, да помогне на тези общности да се изправят отново на крака", каза Тръмп на пресконференция във Вашингтон, която беше предвидена за коронавируса.

Мощна буря взе 6 жертви в САЩ

Жертвите на бурите са поне 32, като някои медии свързват големия брой на загиналите с мерките срещу епидемията. Забраните да се събират хора на едно място може да е оставило някои семейства по домовете им, където са били застигнати от бурите, вместо да потърсят укритие в подготвени за това места.

Увеличи се и броят на домакинствата, които са без електричество. Поне в 1,3 милиона домове няма ток, като възстановяването на подаването може да отнеме дни. Губернаторите на Мисисипи и Луизиана обявиха извънредно положение. Малко по-рано до тази мярка прибегна и Алабама.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама