Омбудсманът: Без принудителни мерки за длъжниците на бързи кредити

12:07, 14 апр 20 25 2091 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова
Омбудсманът Диана Ковачева призова председателя на асоциацията за отговорно небанково кредитиране да не се налагат принудителни мерки спрямо хората, изпаднали във временна невъзможност да покриват дълговете си.

В писмо до председателя на асоциацията Николай Цветанов, Ковачева посочва, че в институцията на обществения защитник са получени жалби, свързани със затруднения и дори невъзможност да се плащат бързи кредити в момент на извънредно положение.
 

„Фондът на фондовете" предоставя 170 млн. лв. гаранции на банките

 
Националният омбудсман апелира да бъде проявено разбиране към кредитополучателите, които временно не могат да погасяват в срок задълженията си, заради тежкото финансово положение, в което внезапно са се оказали заради кризата, възникнала от разпространението на COVID-19.

Тя предлага да се помисли и за приемането на обща политика, която да предостави възможност за единни действия при подобни случаи.
 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама