Земеделският сектор застана зад Десислава Танева

19:16, 14 апр 20 25 7364 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Земеделският сектор застава зад министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева, заяви в интервю за Радио „Фокус“ председателят на Асоциацията на земеделските производители Венцислав Върбанов. Той беше категоричен, че браншът подкрепя изцяло правителственото решение за предлагането на българска продукция на местни производители в големите търговски вериги.

Глоба до 25 хил. лева за веригите, ако не предлагат местни стоки

Не знам защо продължават толкова да се дърпат веригите, вероятно изпитват дискомфорт от това решение, но не виждам нищо смущаващо в него. Проследих внимателно целия дебат. Министър Танева постъпи отговорно, като истински български политик, защити интереса на българските производители. Именно така трябва да се държи министър, който носи отговорност за сектора“, подчерта председателят на асоциацията.

Венцислав Върбанов обърна внимание, че производителите по принцип срещат сериозни трудности при реализацията на продукцията си, а по време на извънредно положение става още по-сложно. Затова решението на правителството е глътка въздух за сектора.

Поискахме да се отворят селскостопанските пазари и специален статут на нашите работници, които безпрепятствено да полагат труд. И наистина такъв статут ни беше даден, за което също сме благодарни. Доста често критикуваме управлението, но когато се вземат правилни решения, които са в интерес на българските производители, не можем да не ги подкрепим. Секторът изцяло застава зад министър Танева“, изтъкна той.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама