Бойко Борисов: Искаме да запазим българите живи и здрави

12:56, 15 апр 20 / Политика 25 2524 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Премиерът Бойко Борисов, заедно със заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, инспектира работата по строителството на тунел „Железница” на магистрала „Струма”

"Много съм доволен от напредъка. Стотици хора работят. Това са стотици семейства, които работят тук, хранят семейства, получават заплати", каза премиерът.

Той провери и дали работниците спазват заповедта на здравния министър Кирил Ананиев и носят предпазни маски и ръкавици

„Всички са с маски, каски, ръкавици. Шофьорите са карантинирани в кабините. Всичко ще мине добре”, заяви Борисов. Зам.-регионалният министър го увери, че всичките работещи имат маски и ръкавици за предпазване от разпространението на коронавируса, както и че всяка сутрин има инструктаж по темата. 

"Трябва да се спазва заповедта на министъра на здравеопазването и подкрепена от щаба. Нищо по-добро не е приложила някоя страна от България. Всички мои колеги, които се правеха на бабаити, сега като има хилядите трупове ги слагат по найлонови чували и няма къде да ги погребат. Господ да е с нас, така да минем", коментира Борисов положението с коронавируса в Западна Европа.

"Убеден съм, че до няколко месеца ще има и ваксини, ще се намерят лекарства. Всеки ден ще започвам с едно и също - спасихме ви от мигрантската криза, искаме да запазим българите живи и здрави. На никой не му е приятно да си седи вкъщи, всички бизнеси, които могат да работят - работят, тези, които не могат ще ги компенсираме. Задачата ми е да ви опазя живи. В момента светът е болен. Всеки ден питах доктора кога ще хвърля патерицата, за да ходя, той казваше 31-ия ден", каза Борисов.

„Тази магистрала трябваше да е готова за Олимпиадата в Гърция, винаги ще го напомням”, каза още премиерът.

Тунелът вече е изкопан на около 600 метра. Дължината му е 2 км – най-дългият тунел за автомобили и тежкотоварни МПС-та. По-дълги са строени само жп транспорта”, обясни Нанков.

След инспекцията на магистралата, премиерът ще отпътува за Банско.  

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама