Продължава кампанията „За героите в бяло“

10:41, 16 апр 20 25 2042 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Националната кампания на Български лекарски съюз „За героите в бяло“, зад която с името и лицето си застава футболната звезда Димитър Бербатов, продължава.

За спешните медици, които са на първа линия в борбата с Covid-19, бяха изпратени 318 гащеризони с висока защита. Пратките са адресирани до РЛК в страната и те ще ги преразпределят към ЦСМП и техните филиали в съответните области.

Лекарският съюз събра 148 000 лева „За героите в бяло“

"Искрено се надяваме, че ще успеем да помогнем на лекарите и специалистите по здравни грижи, защото техният цвят неслучайно е белият и защото понякога и те имат нужда от помощ. Затова се надяваме да им
дадем поне малко спокойствие и сигурност докато отново съберем и изпратим необходимите предпазни средства за всички герои, които с риск за себе си остават верни на дълга и доброто", казват от кампанията. 

Ако искате и Вие да се включите в кампанията на Българския лекарски съюз „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ и да помогнете за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, може да го направите чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: Райфайзенбанк
IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN
BIC: RZBBBGSF
Основание: Дарение COVID-19

Кампанията „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ е отворена за всеки, който би искал да помогне на българските лекари, сестри, санитари и целия медицински персонал. Желаещите да дарят директно маски, предпазни облекла, дезинфектанти или медицински изделия, могат да го направят като се свържат с Български лекарски съюз на: [email protected].


TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама