Българи създадоха виртуално приложение за чукане с яйца

10:48, 16 апр 20 / Любопитно 25 2986 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Младо семейство реши да даде възможност на повече хора въпреки карантината да спазят традицията за чукане с яйца на Великден. Те са създали приложение, което позволява да играеш онлайн от телефона или от компютъра, съобщи Нова телевизия.

Основанието за пътуване по работа отпада през четирите почивни дни

„Чук-Пук“ е онлайн приложение, което дава възможност да боядисаш едно яйце, след което да поканиш приятел, близък или родина, и да се изправите един срещу друг в двубой с яйцата. Или казано на кратко - да видите чие яйце е по-здраво, почти като на обичайния Великден.

Приложението е много просто. Постарахме се да опростим възможно най-много начина на използване, тъй като бихме искали хората във всяка една възраст и от всяко едно поколение да могат да го използват. Единственото условие е да има акаунт във Facebook“, разказва Илияна Мочева. „Влизаме в една обособена за нас стая, играем с натискане на бутон и веднага след това се показва кой от нас двамата е победил, като виждаме и счупеното яйце на екрана“, обяснява още тя.

Велики четвъртък е! Днес се боядисват великденските яйца

Битката трае точно толкова, колкото и в реално време - не повече от няколко секунди. Сега Илияна и Симеон, чакат одобрение от „Google Play” за да може приложението да е достъпно до платформата Android. По план трябва преди Великден всичко това вече да е факт и да даде шанс на милиони разделени семейства и приятели да спазят традицията. Макар и по интерактивен начин.


TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама