Над 11 600 софиянци са били или са под карантина  

11:24, 16 апр 20 / София 25 2046 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Столичният общински съвет приема антикризисните мерки за подпомагане на бизнеса, културата и здравеопазването. В началото на заседанието кметът Йорданка Фандъкова призова съветниците за обединение и воля. „Сега не е време за партийно делене, политически пиар и за празни обещания“.

София е градът с най-много заразени – 60% от всички установени случаи в страните. 11 621 столичани са били или са под карантина. Столицата разполага с 982 легла за лечение на пациенти в средно състояние и 371 за пациенти, нуждаещи се от интензивна грижа. Всички общински болници имат предпазни средства, маски и дезинфектанти. В града е създаден логистичен център, който разполага с 1 600 защитни облекла, 5 000 защитни маски и 6 000 чифта ръкавици.   

Столичните общинари гласуват антикризисните мерки онлайн

Миенето и дезинфекцирането на улици и булеварди продължава. Столична община всекидневно доставя храна за социално слаби хора. Над 280 граждани са се записали като доброволци към общината. Част от тях имат медицинска практика. Те са готови да се включат и при вземането на проби от рискови райони.

728 лекари и служители в града са тествани за коронавирус. 4 от тях са положителни, а 6 проби са съмнителни и ще бъдат тествани повторно. До момента над 38 000 лева са събрани в дарителската сметка към общината.

В предстоящото масово тестване ще бъдат включени и водачите на обществения транспорт. София подготвя актуализация на бюджета, който ще бъде представен веднага след празниците. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама