КЕВР: Цената на парното през новия отоплителен сезон ще бъде по-ниска

12:46, 16 апр 20 25 2095 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

"Цените на топлинната енергия няма да бъдат повишавани", съобщи на пресконференция председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов. Той беше категоричен, че всякакви искания за предстоящи увеличения са изцяло неоснователни.

„Топлофикация“ ще известява колко трябва да върне на всеки потребител

Иванов допълни, че Комисията ще коригира по справедлив начин всички заявления за цени, като отстрани неправомерно поисканите разходи. 

Председателят на КЕВР поясни, че заради намалената цена на природния газ – тази на парното ще бъде по-ниска от новия отоплителен сезон.

Връщат ни надвзетото за газ и парно

Стана ясно, че регулаторът ще отчете намаляването на цената на газа и на потребителите ще бъдат възстановени надвзетите суми поради неоправдано високата цена на синьото гориво. 

„Искането за увеличение на цената на топлинната енергия за софиянци с 20% е необосновано и не отговаря на актуалните цени на природния газ", написа кметът на София Йорданка Фандъкова в личния си профил във Facebook.

„Топлофикация София“ е внесла предложението си в Комисията за енергийно и водно регулиране на база старите цени на газа и топлинната енергия. Така дружеството е спазило нормативното изискване да изпрати в КЕВР предложението си до 31 март, но в него не са отразени цени, които влизат в сила с решение на регулатора от 1 април, както и бъдещи промени в цените. Това е причината това искане за повишение на цената да не бъде подкрепено и да се преработи", пише още столичният кмет.

"Важната задача на ръководството на „Топлофикация София“ в момента е в максимално кратки срокове след решението на КЕВР за намаляване на цените със задна дата да организират преизчисляването и приспадането на надвзетите суми на хората", смята градоначалникът.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама