Хасан Адемов след COVID-19: Всеки делник е празник, стига човек да е здрав

19:01, 16 апр 20 / Политика 25 3128 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов беше изписан от Военномедицинска академия след двуседмично лечение от коронавирус. С фейсбук пост Адемов благодарности на лекарите и хората, които са го подкрепяли. 

„Здравейте! От днес съм в условия на домашна карантина! Искам специално да благодаря на лекарите, професионалистите по здравни грижи, санитарите от Клиниката по инфекциозни болести към ВМА за усилията, които положиха, за моето възстановяване! Благодаря на всички колеги, приятели, познати и непознати за моралната подкрепа! Благодаря много и на г-н Кирил Домусчиев за логистичната подкрепа в един труден за мен период! Признателен съм!”, гласи постът на Адемов.

Заразеният депутат постъпва в болница

„Температура, обща отпадналост, суха дразнеща кашлица. Респираторни проблеми“. Така описа оплакванията си д-р Хасан Адемов пред БНР. „Оказа се, че имам много приятели, което поддържаше тонуса ми“, сподели народният представител от ДПС.

Той беше категоричен, че поведението на лекарите заслужава дълбок поклон и уважение. „Лечението не е щампа. За всеки пациент - на базата на обективната картина и на клиничните симптоми, се подбира терапията... Коронавирусът нанася поражения, но прави и неприятна услуга на болестта, като отваря врата за бактериална допълнителна инфекция... Няма вълшебно хапче", подчерта д-р Адемов.

В навечерието на празниците д-р Хасан Адемов призова всички да останат в домовете си: „Аз преминах през този, да го наречем ад. Адът започва с изненадата, със страховете, притеснението, минава през болката, след това идват надеждата, упованието. За да не натоварим нашите близки, колеги, познати и здравната ни система, нека останем вкъщи. Празници има много. Всеки делник е празник, стига човек да е здрав... Ако не спазваме социалната изолация, резултатите ще видим след седмица с драстично увеличаване на случаите".

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот! 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама