Нови обвинения и 100 000 лева гаранция за Волен Сидеров

15:47, 16 апр 20 25 2746 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров получи две нови обвинения. Те са за отправени заплахи спрямо служители на реда, водещи разследването срещу него, съобщиха от прокуратурата.

Задържаха Волен Сидеров за 24 часа

На обвиняемия е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 50 000 лева, която следва да внесе в 14-дневен срок, считано от днес.

На Сидеров му е определена още една мярка за неотклонение „парична гаранция“, отново в размер на 50 000 лева, по първото образувано досъдебно производство за подбуждане към нарушаване на мерките срещу пандемията от коронавирус в условията на извънредно положение.

"Действително поканих българите да празнуват Възкресение като най-големия празник. Ако за това хората са преследвани, трябва да се помисли накъде отива държавата",  заяви Сидеров, след като беше пуснат от Трето районно управление в столицата.

Той се обърна към журналистите сами да си правят изводите дали е опасно вече да се коментира по телевизията.

„Това е тема, по която да се замислят нашите държавници. Аз очаквам отговори от тримата големи – президентът Радев, премиерът Борисов, председателят на парламента Караянчева. Да кажат редно ли е това, което става. Може ли за изказано мнение по телевизията за най-светлия християнски празник човек да бъде арестуван, тормозен с укриване на обвинения? Това е важен въпрос, защото днес съм аз – утре някой друг“, уточни Сидеров, цитиран от БГНЕС.

Волен Сидеров смята, че отправените обвинения са доста несъстоятелни. Според него задържането му е без основание. „През цялото време не получих никакъв документ защо Конституцията казва, че никой не може да бъде задържан без право на основание. Чак сега на излизане бях запознат. Не казвам нищо срещу служителите тук, те изпълняват своите задължения, държат се вежливо, културно“, разказа той. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама