12 банки ще предоставят безлихвените кредити до 4500 лв.

15:54, 16 апр 20 25 2352 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

12 кредитни институции заявиха желание за участие в гаранционната програма на Българската банка за развитие за предоставяне на безлихвени кредити до 4 500 лева в помощ на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19 (служители в неплатен отпуск и самоосигуряващи се лица), съобщиха от ББР.

Живко Тодоров официално застава начело на ББР

Това са:
Алианц банк България
Банка ДСК
Инвестбанк
Интернешънъл Асет банк
ОББ
Общинска банка
ПИБ
Райфайзенк банк
Търговска банка Д
Уникредит Булбанк
ЦКБ
Юробанк България

Българската банка за развитие и заявилите участие кредитни институции работят усилено (включително в празничните и почивни дни) по сключване на финансовите споразумения, както и за създаването на необходимата организация в клоновите мрежи на банките. Очакванията са съгласувателната процедура да бъде максимално съкратена, така че финансовият ресурс да достигне до пострадалите физически лица от пандемията в първите дни след великденските празници.

Караниколов: Безвъзмездни средства ще се насочат към малкия бизнес

Програмата за гарантиране на безлихвени кредити в помощ на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19, e приета с Решение на МС 257/14.04.2020 г. Тя е част от кризисните мерки на българското правителство в защита на самоосигуряващите се и наетите по трудово правоотношение лица в условия на извънредно положение. Те могат да се възползват от възможността да получат безлихвен кредит до 4 500 лева наведнъж или на три транша от по 1500 лева. Кредитополучателите не осигуряват обезпечения и не дължат такси, комисиони и неустойки. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период.

Подробни изисквания и списък с необходимите документи за получаване на помощта можете да намерите тук.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама