Христо Иванов пред TOPNOVINI: Не са верни чудовищните неща, които говори Гешев

16:45, 16 апр 20 / Политика 25 4319 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Пред TOPNOVINI.BG бившият министър на правосъдието Христо Иванов коментира разпита в Столичната следствена служба заради делото, свързано със системата за случайно разпределение на делата. Той обясни, че разпитът е минал коректно и благодари за професионалното отношение.

Разбира се, от прокуратурата бяха извикали репортери, което издава истинското намерение на ръководството да поддържа този абсолютен пропаганден мехур, който защитава тази история. Защото в нея няма абсолютно никакво съдържание“, категоричен е Иванов.

Той уточни, че в случая се опитват да прехвърлят върху него отговорността, че не са си свършили работата. „Има някакъв софтуер, който беше приет като временно решение от ВСС и е трябвало да бъде контролиран от тях. Трябваше още 2017 г. да приемат трайно решение с постоянна система. Не са го свършили това нещо. Имаше осигурено целево финансиране. Не са си свършили работата и сега аз съм виновен, че те са гласували някаква система, която не са проконтролирали, че има проблеми. Абсолютна пародия, но това е“, коментира бившият правосъден министър.

Във връзка с този казус главният прокурор Иван Гешев говори чудовищни неща – че в България пет години не е имало правосъдие, че е имало криза, по-страшна от коронавируса. Това не е вярно. Професионалисти работят в българското правосъдие и ние можем да им имаме доверие. Правосъдието в България има проблеми, засегнато е от определени заболявания, но в крайна сметка качеството му зависи от качеството на хората. Мисля, че ние можем с по-голямо доверие да подхождаме към него“, подчерта Иванов.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама