Трима български тийнейджъри с присъди за групово изнасилване в Германия

19:19, 16 апр 20 / Свят 25 2336 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Германски съд обяви присъдите на трима 15-годишни българи за груповото изнасилване през юли миналата година на млада жена в град Мюлхайм ан дер Рур. Едно от момчетата е осъдено на 2,5 години затвор, а другите две получиха условни присъди от по 18 месеца със задържане в ареста за четири седмици, предаде БТА.

И тримата обвиняеми са били на 14 години в момента на престъплението. Имената на българските граждани бяха запазени в тайна, а делото протече изцяло при закрити врата.

Съдът установи, че един от обвиняемите заедно с момче, което тогава е било на 12 години, убедил жертвата, която била на 18 години, да дойде с тях в гората. И тримата били наясно, че ще се стигне до сексуален контакт. Когато другите двама обвиняеми заедно с още едно 12-годишно момче се присъединили към тях, момичето заявило, че повече не иска да участва. Тогава момчетата я изнасилили.

Двете 12-годишни момчета не бяха съдени, тъй като съгласно германското законодателство не носят наказателна отговорност. Навремето това предизвика бурни дебати в Германия. Общинските власти в Мюлхайм също така неуспешно се опитаха да депортират обратно в България семействата на обвиняемите. И петимата замесени в изнасилването са български граждани.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама