Хиляди пеят „New York, New York“ в подкрепа на лекарите

16:03, 17 апр 20 / Свят 25 3218 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Нюйоркчаните обикновено ръкопляскат, тропат по тенджери и тигани или просто викат „благодаря“ от прозорците си всяка вечер в 19.00 часа, изразявайки уважението и подкрепата си към здравните работници, рискуващи живота си на първа линия на битката срещу коронавируса.

В четвъртък доброволчески хор, наречен "Peace of Heart", въодушеви хиляди да пеят „New York, New York“ , любимата песен, изпълнявана от Франк Синатра, предаде БГНЕС.

Тази класиката отекна в кварталите за около десет минути, звучейки от прозорци и балкони.

"Това е емблематично, това е Ню Йорк", казва Робърт Хорнсби, директор на доброволческия хорза набиране на средства на "Peace of Heart".

Изглежда, че ритуалът на отдаване почит към медиците ще продължи засега. Въпреки че епидемията COVID-19 изглежда се е стабилизирала в щата - след повече от 213 000 инфекции и над 11 500 смъртни случая, губернаторът Андрю Куомо заяви в четвъртък, че ще удължи мерките за блокиране, които се прилагат в Ню Йорк, с още един месец.

Тръмп: САЩ са преминали пика на епидемията

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама