Завръщане на една по- различна планета Земя

18:35, 17 апр 20 / Любопитно 25 3573 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Трима космонавти се завърнаха от Международната космическа станция (ISS) на една различна планета Земя, каквато напуснаха миналата година. Причина за това е глобалната пандемия, причинена от COVID-19.

Американката Джесика Меър и руснакът Олег Скрипочка потеглят към ISS през септември 2019 г. – преди светът да заговори и да стане свидетел на разпространението на коронавируса. Те отиват при другия американец Андрю Морган, който е на Станцията от юли 2019 г., пише BBC, цитирана от bTV.

Снимка: Reuters

Триото кацна успешно в Казахстан. Посрещна ги спасителен екип със защитно облекло. Добре дошли у дома!“, написаха от Американската космическа агенция НАСА.

Сюреалистично е да виждаш как се развиват нещата долу на Земята. От тук планетата изглежда все така впечатляващо, така че е трудно човек да повярва за промените, които са настъпили, откакто заминахме“, споделя Меър.

Снимка: Reuters

Всички от спасителния екип са прекарали период на стриктна карантина и са били тествани за коронавируса непосредствено преди да посрещнат космонавтите, за да се подсигури, че няма да заразят прибиращите се на Земята.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама