884 са заразените с Covid-19 в България

08:06, 19 апр 20 25 3718 Шрифт:
Автор: ТопНовини Автор

За денонощието има 19 нови потвърдени случая на Covid-19 у нас, като от тях 8 души са настанени в болница, това съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски, предаде репортер на TOPNOVINI.BG.

Женски и детски консултации ще има само в определени дни

Така общият брой на заразените с коронавирус в България достигна 884 души. Увеличението е с 2,2%, а активните случаи са 689. Няма нови заразени сред медицински персонал. Излекувани са 161 пациенти. Броят на излекуваните деца е 8. 

Има един починал пациент в "Пирогов" със съпътстващи заболявания. Средната възраст на починалите е 64 години. 35 души са настанени в интензивни отделения. До 18 април са извършени 26 417 теста за коронавируса в страната. 

По думите на ген. Мутафчийски България е с най-ниска смъртност от коронавирус на Балканите. „С по-ниска смъртност от нас в Европа е само в Словакия. В пъти по-висока смъртност има в Швеция, не говорим за големите огнища, като Германия, Франция, Италия. Дори и в сравнение с балканските страни стоим добре. Имаме 4 пъти по-ниски смъртност, отколкото в Северна Македония“, заяви той. 

„Ние следим общата смъртност за страната в сравнение със смъртността, която е от Covid-19, за да установим дали има скрита смъртност в България, която избягва от статистиката, която съобщаваме. Виждате, че вчера обновиха смъртността в Ухан, онзи ден – в Белгия, където не бяха отчетени почти 2000 случая на починали в старчески домове. Продължава да търпи ъпдейт смъртността в Италия, където не бяха включени хората, загинали вкъщи. Това е един динамичен процес. При нас се стремим да обхванем цялата смъртност, която е за всеки установен с Covid-19“, обясни ген. Мутафчийски.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама