Отвориха плажовете в Сидни заради ниския брой заразени

08:25, 20 апр 20 / Свят 25 2717 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова
Три плажа в Сидни вече са отворени и сърфистите побързаха да влязат във вмодите на плажа Марубра. Позволено е да се правят упражнения пясъка. Решението се отнася за един от най-богатите райони на града и предизвика смущение, тъй като тези крайбрежни предградия все още са сред „горещите точки” на разпространение на коронавируса в Сидни, съобщи BBC, цитирана от БГНЕС.

Отпадането на някои от строгите мерки е в унисон с настроенията сред някои слоеве на обществото, които искат нещата да се върнат към нормалното си състояние, след като броят на случаите на заразяване драстично започна да пада.

Трите най-големи щата - Нов Южен Уелс, Виктория и Куинсланд регистрираха само седем нови случая за една нощ, като в Куинсланд не е регистриран нито един нов случай за първи път от повече от 80 дни.

Властите продължиха да апелират за предпазливост. Премиерът Скот Морисън заяви, че някои ограничения и спирането на бизнеса ще бъдат запазени поне още четири седмици.

Губернаторът на Виктория заяви: „Трябва да се гордеем с напредъка, който постигнахме, но трябва да помним, че той е много, много крехък“.
 
 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама