Задържаха за 72 часа шофьора, убил Милен Цветков

17:11, 20 апр 20 25 6026 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

Удължиха на 72 ч. мярката за задържане на шофьора, предизвикал катастрофата с Милен Цветков. 22-годишният Кристиан Николов беше отведен в СДВР, където ще му бъде повдигнато обвинение. 

За 24 часа е задържана и майката на Кристиан Николов - Десислава Пешева-Николова, която сама се е явила в СДВР, предаде БНТ. Очаква се на нея да й бъде повдигнато обвинение за това, че е предоставила автомобила си на Кристиан, който е бил дрогиран.

Софийска градска прокуратура ще поиска мярка за неотклонение „задържане под стража“ за привлечения като обвиняем Николов, който вчера предизвика пътно-транспортно произшествие след употреба на наркотични вещества и причини смъртта на телевизионния водещ Милен Цветков.

Тестът на Кристиан Николов за дрога е положителен за канабис и амфетамини, потвърди директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев. "Ще му бъде повдигнато обвинение за причиняваме на смърт след употреба на упойващи вещества. Наказанието е от 3 до 15 години затвор", уточни ст. комисар Хаджиев.

Снимка: БГНЕС

В хода на разследването е установено, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е собственост на търговско дружество със собственик майката на обвиняемия. На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка относно изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от обвиняемия автомобил.

Кристиан Асенов Николов е студент в Германия. Майка му - Десислава Пешева-Николова, е изпълнителен директор на "Винпром Карнобат" и съдружник с Миню Стайков в други фирми. 

Николова отказа коментар за случилото се. Заяви единствено: „Нищо не мога да потвърдя”.

Джипът Ауди Q7 се води собственост на фирмата на майката. Същата фирма е бенефициент по Програмата за развитие на селските райони и се занимава с лозаро-винарство. Спечелила е няколко проекта, финансирани от Европа чрез Държавен фонд "Земеделие", съобщи "24 часа". Един от тях е за купуване на оборудване и съоръжения за обработка на лозя. Финансиран е с 250 000 лв. Друг спечелен проект е за построяване на навес за съхранение и обработка на лук, моркови и насаждения за орехова градина.

Телевизионният водещ Милен Цветков загина в катастрофа

През 2019 г. прокуратурата влезе в Държавен фонд Земеделие заради второто разследване срещу Миню Стайков. То вече е в съда. Бизнесменът е изправен пред Темида като лидер на престъпна група за източване на субсидии от Европа. Според обвинението деца на негови близки са собственици на фирми, които са усвоили милиони, а парите са се ползвали за алкохолния бизнес на Миню Стайков в разрез с правилата за маскимално допустима помощ за едно стопанство.

Фирмата "Десислава Пешева Комерс" не е публикувала счетоводни отчети от 2009 г., но субсидиите от Европа са усвоени след това.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама