Протести срещу ограничителните мерки заляха САЩ

21:01, 20 апр 20 / Свят 25 3028 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

В четири американски щата се проведоха митинги, само ден след протестите в други пет щата с искане за сваляне на ограниченията.

Към момента САЩ е най-голямото огнище на COVID-19 в света. Потвърдените случаи надхвърлиха 750 000, а починалите са около 40 000. На фона на това губернаторите обвиниха Доналд Тръмп, че окуражава протестиращите и заплашва обществения ред, предаде БГНЕС.

"В понеделник вицепрезидентът ще има конферентен разговор с губернатора и ще видим какво може да се направи за разработване на стратегия за тестване на коронавирус. Стараем се да помогнем на провинциалните болници, които са засегнати сериозно", каза президентът на САЩ Доналд Тръмп.

За първи път намаление на заразените с Covid-19 в Италия

Д-р Антъни Фаучи, най-добрият експерт по заразни болести в САЩ, предупреди срещу прибързаните действия за излизане от ситуацията на блокиране. Според него това би довело до негативни последствия. Американският ген. Мутафчийски отправи съобщението си към протестиращите, които пренебрегват заповедите на своите губернатори да останат у дома и призовават той да бъде уволнен заради указанията му.

Експертът каза, че посланието е „нещо, което наранява от гледна точка на икономиката, от гледна точка на неща, които нямат нищо общо с вируса“. Той добави, че "ако не поставим вируса под контрол, реалното възстановяване икономически няма да се случи.”

Снимка: ЕПА/БГНЕС

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама