ДБ: Корупцията и безнаказаността, срещу които се бореше Милен Цветков, са причина за неговата гибел

14:59, 20 апр 20 25 2309 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

"Снощи в катастрофа загина Милен Цветков. Загубихме един от най-ярките си журналисти - непримирим, смел, харизматичен. Загубихме приятел и съмишленик. Загубихме един от онези, за които знаем, че ще останат незаменими. Изказваме дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите му", се казва в становище на "Демократична България" по повод кончината на журналиста Милен Цветков, който загина при тежка катастрофа на Великден.

Шофьорът, убил Милен Цветков, е син на директора на "Винпром Карнобат"

"Катастрофата, която отне живота на Милен Цветков, можеше да не се случи. Истинската ѝ причина са системни проблеми на вътрешната сигурност и пътната ни безопасност, които са известни от години. Корупцията, безнаказаността, безотговорността, срещу които с такава енергия се бореше Милен, станаха причина за неговата гибел. Докато не бъдат променени тези фактори, такава катастрофа е възможна с всеки един от нас, във всеки момент, на всяко място.

И макар нищо да не може да върне или замести Милен, ние му дължим да постъпим така, както щеше да направи той: да пита и да настоява за промени.

Приятели и колеги скърбят за Милен Цветков

Ето защо "Демократична България" настоява за пълно, бързо и обективно разследване. За да няма замитане на отговорността, искаме максимална прозрачност на действията на властта по разследването", заявяват от партията.

"Настояваме да се въведат и приложат мерки за преодоляване на системните фактори, които доведоха до тази трагична катастрофа, включително:

спешна едногодишна програма за подобряване на условията за пътна безопасност; покриване на всички магистрали, основни пътни артерии, критични участъци с автоматизирани камери; създаване на национален фонд, който ще осигурява средствата за закупуване и монтаж на камери в общините, по предложения на кметовете; нормативни изменения, позволяващи повече и по-ефективен автоматизиран контрол за различни видове нарушения; радикална реформа в начина, по който функционира КАТ и пълната му електронизация.

В близките дни ще разработим и обявим цялостна програма за превенция върху цялостната пътна безопасност.

Скърбим, но нямаме право да бездействаме", се казва още в позицията на ДБ.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама