За първи път намаление на заразените с Covid-19 в Италия

20:43, 20 апр 20 / Свят 25 2450 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

За първи път в Италия от началото на епидемията там преди два месеца намаля броят на болните от Covid-19 за денонощие. Към днешна дата заразените са 108 237, което е с 20 по-малко в сравнение с вчера. „Това се случва е за първи път, това са положителни данни“, заяви ръководителят на Италианската гражданска защита Анджело Борели.

За последното денонощие в Италия са починали 454 заразени, като общият брой на починалите от началото на епидемията възлиза на 24 114, отбелязва БТА.

Кои страни облекчават мерките срещу коронавируса

Общият брой на заразените в страната, включително починалите и излекувалите се, от началото на епидемията възлиза на 181 228. В интензивно отделение се намират 2537 души, а вчера те бяха 2635. Общо към днешна дата излекувалите се са вече 48 877.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Албания обяви, че изпраща още 60 медицински сестри в Италия, за да помагат в усилията за борба с епидемията. В самата Албания, най-бедната страна в Европа, има 584 случая на зараза и 26 свързани със заразата смъртни случая.

Около 400 000 албанци живеят и работят в Италия. Италия беше един от най-големите донори и съюзници на Албания след падането на комунизма там в края на 80-те години на миналия век.

Отвориха плажовете в Сидни заради ниския брой заразени

Заради епидемията от коронавируса папа Франциск обяви днес, че отлага с една година, от август 2022 г. за август 2023 г., Световните дни на католическата младеж в Лисабон. По същата причина беше отложена и Световната среща на семействата, предвидена да се проведе в Рим през юни 2021 г. Сега тя ще се проведе през юни 2022 г. в италианската столица.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Въпреки пандемията обаче, Италия се готви за летния сезон. Собствениците на някои плажове започнаха да поставят шезлонги в очакване на туристите. Според препоръките за физическо разстояние, шезлонгите и чадърите са на разстояние три метра, а за тези, които искат да влязат и да се къпят в морето, са направени специални коридори, предаде БГНЕС.

Хотелиерите също се подготвят за летния сезон, като обявяват, че тази година ще бъде различна от предходната, със сигурност поради епидемията от новия коронавирус.

Въпреки че са наясно, че приходите от туризъм ще са далеч под миналогодишните, работещите в туризма се надяват все още да успеят да извлекат някаква печалба, която очакват най-много от местните туристи.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама