Почина поетът Пейо Пантелеев

09:01, 21 апр 20 25 3406 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Поетът и авторът на текстове за песни Пейо Пантелеев почина на 75-годишна възраст, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов във Facebook.

Тази загуба е голяма за душата и сърцето на Бургас. За всички нас, които имахме невероятния шанс да се докоснем до Пейо. Човекът стих, човекът с моряшката фланелка, човекът с най-съкровените думи, докосващи сърцето. Пейо, знам, че си в синевата там горе. Ще останеш завинаги в сърцата ни. Сбогом, достойни поете“, пише Николов.

Пантелеев беше една от емблематичните фигури на крайморския град. Едни от най-известните му стихове, които станаха любими песни, са „Рождество“, „Звезда“, „Здравей, как си, приятелю“, „Обич“, Старият мост“, „Навяват преспите тъга“, „Шепа пепел”, „Две звезди”, „За теб, любов” и много други. Повечето от тях са в изпълнение на  Ваня Костова, Тони Димитрова, Фамилия „Тоника“, Боян Михайлов, Галя Ичеренска и други.

Пейо Пантелеев е роден на 3 май 1945 г. в Бургас. Три десетилетия той е на сцената на бургаския кукления театър. Основава първото в страната студио „Пантомима“ заедно с Милчо Милчев и Вельо Горанов. Режисира театрални състави, пише  детски пиеси и стихове.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама