Туроператори поискаха оставката на Ангелкова

15:22, 21 апр 20 25 1999 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

32 неправителствени организации – на превозвачи, заведения за хранене, за круизи и за алтернативен туризъм, на планинските водачи и на къщите за гости, туристически камари, 530 туроператори и туристически агенции и 97 екскурзоводи застанаха зад искането за оставка на министъра на туризма Николина Ангелкова. Писмото до премиера Бойко Борисов бе внесено в деловодството на Министерски съвет и на Министерство на туризма от Обединение „Бъдеще за туризма“.

Искането за нейната оставка за втори път е на дневен ред в рамките на по-малко от месец.  Основният аргумент за нея е липсата на гъвкавост, съдействие, диалог и професионализъм в управлението на икономическия отрасъл “Туризъм”.

„В ситуация на световна пандемия Ковид 19, нашият бранш е оставен в режим на оцеляване. Туристическата общност в България не само че не получава навременна подкрепа от ресорния си министър, но е и принудена да спре работа със заповед от 17.03.2020 г. В страната туроператори и турагенти не продават туристически пакети, хотелите затвориха врати, не работят ресторанти и СПА центрове, цялата събитийна индустрия, а транспортните фирми и екскурзоводите останаха в дълга “зимна ваканция”, се казва в писмото до премиера.
 
От бранша посочват, че имат нужда държавата да застане до него и да подаде ръка с бързи и адекватни мерки, както вече са направили редица европейски страни. Изключително закъснялата и спорадична реакция, както и липсата на каквито и да било опити за справяне с икономическата криза в сектор “Туризъм” ни доведоха до убеждението, че министърът на туризма не може да защити поверения му бранш в кризисна ситуация. Вследствие на тези свои действия министър Ангелкова напълно изгуби доверието на туристическия бранш, заявяват още оганизациите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама