Според Горанов мярката 60/40 има за цел да подпомага физическите лица, а не юридическите

07:57, 22 апр 20 / Политика 25 2245 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Конкретният план за излизане от кризата ще дойде в мига, когато можем да си позволим да разхлабим достатъчно мерките. Това заяви пред бТВ финансовият министър Владислав Горанов.

Мярката 60/40 има за цел да подпомага физическите лица, а не юридическите, за да може физическите лица да съхранят дохода си, уточни финансовият министър.

Попитан как другите държави дават безвъзмездни пари, а ние даваме заеми, Горанов отговори: „Ние също даваме безвъзмездни пари – най-големите са 1,5 млрд. за запазването на заетостта. Всеки индивидуален случай се разглежда отделно. Ако има безработен се разглежда от държавата. Мярката 60/40, разработихме мярка за самотните родители, могат да кандидатстват пред агенцията за социално подпомагане за помощи. Има кандидатстване за малки и средни предприятия за помощ до 10 000 лв. безвъзмездно", изброи Горанов. 

Акцент на деня: Бойко(т) в парламента

Той коментира и проваленото извънредно заседание на парламента, на което премиерът трябваше да бъде изслушан за мерктите в извънредното положение. "Нинова си спечели няколкото минути слава. Направи си изявлението в парламента, оттам нататък трябва да продължим да работим. Не е необходимо да събираш целия парламент, за да си направиш пресконференция". 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама