Строги мерки в Турция по време на Рамазан

13:41, 22 апр 20 / Свят 25 2558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стриктни мерки срещу коронавирус по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан ще бъдат предприети в Турция, съобщи Анадолската агенция, позовавайки се на вътрешното министерство.

Няма да бъдат позволени никакви обществени прояви, включително шатри, където хората се събират за вечерното хранене ифтар, по време на месеца на пост.

Ердоган постави 63 млн. турци под карантина

Турското министерство заяви, че ще бъдат взети всички нужни мерки по време както на ифтара, така и на сахур – първото хранене преди началото на поста, за да бъде спазвана социалната дистанция на открити местa, преадава Dir.bg.

Ще бъде взето и решение дали да има временно затваряне на улици, където е възможно да се случи струпване на хора по времето на сахур и ифтар. Такива ограничения ще има и при посещенията в религиозните храмове.

Общините ще регулират увеличаването на броя на автомобилите и пътуващите с обществен транспорт, като това ще се случва най-малко три часа преди ифтар, като ще бъде преценено според интензивността на трафика.

Времето за продажба на традиционното пиде ще бъде ограничено до два часа преди ифтар, за да се избегне струпване на хора в пекарните. Производството, продажбите и други процеси на подготовка ще продължават в пекарните и след часовете на ифтар.

Контролирани ще бъдат и местата за пазар, за да се установи доколко се спазва социална дистанция и дали всички граждани ще носят предпазни маски.

Условие за спазване на социална дистанция ще има и при посещението на гробищни паркове, като ще бъде измервана телесната температура на посетителите.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама