Възрастна жена с COVID-19 е избягала от старчески дом

14:19, 22 апр 20 / Свят 25 2541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възрастна жена, която била заразена с коронавирус, е избягала от старчески дом във Великобритания, в който била настанена. По-късно тя била открита и върната обратно в дома, където след известно време починала в следствие на COVID-19, съобщи „Дейли Мейл“.

В понеделник сутринта, служители на старческия дом в Делеброн подали сигнал, че 91-годишна обитателка на дома е изчезнала.

Полицията веднага започнала издирване и няколко часа по-късно, с помощта на специално обучено куче, бегълката била намерена. Възрастната дама е открита на 5 километра от дома, докато се криела сред храстите на местно гробище, предава БГНЕС.

Жената обяснила, че не ѝ се понравила забраната за напускане на стаята ѝ заради пандемията. Тъй като реагирала положително на теста за коронавирус, ѝ било забранено да се движи из дома. Освен това искала преди смъртта си да посети любимите си места.

Органите на реда върнали жената обратно в старческия дом, като тя била във видимо добро здравословно състояние.

По-късно обаче състоянието ѝ се влошило и тя починала, като за причина за смъртта е посочена коронавирусна инфекция.

От администрацията твърдят, че жената е била в добро психично здраве и не е страдала от деменция.

След като е била тествана положително за коронавирус, макар болестта да е протичала безсимптомно, тя се е разстроила, след като е била изолирана в стаята си.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама