Две домашни котки в Ню Йорк са с коронавирус

08:20, 23 апр 20 / Свят 25 3330 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова
Две домашни котки в различни части на щата Ню Йорк са дали положителен резултат при тест за коронавирус и по този начин стават първите домашни любимци в САЩ, засегнати от Covid-19, информира Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Котките са имали леки симптоми на респираторно заболяване и се очаква да се възстановят. Вярва се, че те са се заразили от хора в семействата, които ги отглеждат, или от съседи.
 

Котките са подходящи за тестване на ваксини за COVID-19


По-рано коронавирус беше установен при тигри и лъвове в зоопарка в Бронкс.

В света има сравнително малко случаи на животни, заразени с коронавируса. Според американските власти макар да изглежда, че някои животни могат да се заразят от хората, няма свидетелства те да предават патогена на човеци.

Въпреки това се препоръчва да не се допуска домашните животни да общуват с хора или други животни извън домовете на стопаните си, като например котките се държат вътре, а кучетата се разхождат само на каишка.
 

1 738 смъртни случая от коронавирус са регистрирани в сряда в САЩ, което е по-малко от предходния ден, сочат данни на университета "Джонс Хопкинс".

С новите смъртни случаи, общият брой на починалите от COVID-19 в САЩ достигна 46 583 от началото на епидемията - най-големият брой жертви, регистрирани от всяка друга държава.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама