Не е наложена карантина в Буковлък

07:54, 23 апр 20 25 3352 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Не е наложена карантина в плевенското село Буковлък. Очакваше се Областният оперативен щаб да вземе решение по този въпрос, след като излязат пробите на контактните лица с четирите шивачки.

По неофициална информация на хора от Областния оперативен щаб само една от взетите проби е положителна в село Буковлък, затова на този етап не се налага да се вземе мярката карантина на селото, съобщи БНТ.

Село Буковлък е поставено под 14-дневна карантина

Местни хора изразиха своето недоволство не само от очакваната карантина, а и от това, че не са пропускани през контролно-пропусквателния пункт към Плевен.

Според кмета на селото Росен Русанов повечето хора в селото работят в сивата икономика и изкарват прехраната си, като се хващат на работа почасово в Плевен, а със спирането им извън чертите на града, това не е възможно.

Хората в село Буковлък споделиха, че се страхуват повече от глада отколкото от коронавируса, тъй като са останали без препитание и няма как да издържат семействата си.

Междувременно плевенската вирусологична лаборатория към Плевенския медицински университет работи на пълни обороти. От там съобщиха, че имат нужда от два вида тестове за изследване за коронавирус, като вече се водят разговори със Здравното министерство те да бъдат осигурени.

В Плевенска област има 54 заразени с коронавирус.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама