Събарят ИПК "Родина"

14:15, 23 апр 20 / София 25 2623 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Високата част на недостроената сграда на ИПК „Родина“ на „Цариградско шосе” в София ще бъде взривена. Това ще стане в неделя (26 април) между 9:30 и 10:00 часа. За целта час по-рано движението по основния столичен булевард ще бъде спряно и пренасочено.

Сградата ще бъде разрушена защото е нефункционална и има конструктивни проблеми.

Конструкцията на сградата от 17 етажа ще бъде разрушена посредством взривно вещество чрез дистанционен механизъм. Технологията е съвременна и се използва при взривяване на стоманенобетонни сгради в цял свят. Фирмата подизпълнител, която отговаря за това има над 31 г. опит на българския пазар. Осигурена е и максимална безопасност на периметъра около сградата.

Периметърът около т. нар. „опасна зона“ ще бъде ограничен с цел безопасността на гражданите. Живущите са предварително уведомени за деня на събаряне на сградата чрез уведомителни писма, разлепени на входове и изходи на жилищни и административни сгради, спирките на градския транспорт, намиращи се в периметъра.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама