Психолог разкри какво се случва с човешкото тяло при употреба на коктейл от наркотици

16:20, 23 апр 20 25 3510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма как да приемеш четири вида наркотик и да си адекватен. Много е важно каква е била дозата и колко време е минало от приемането й. Това заяви пред TOPNOVINI.BG психологът Антоанета Петрова, която има богат опит в консултирането на зависими към наркотици. 

По думите й Кристиан Николов, който е обвинен за причиняването на смъртта на Милен Цветков, трябва да понесе тежки последствия за случилото се. Тя е категорична, че всеки един от наркотиците, които е използвал, са по различен начин опасни, а смесването им е като бомба.

Припомняме, че в кръвта на Кристиан бяха открити амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. 

Снимка: Личен архив

“Когато приемеш кокаин, зависи от дозата и чистота му, получаваш прилив на енергия, ставаш неадекватен. Тогава имаш чувството, че можеш да направиш чудеса, можеш три  дни да не ядеш и да не спиш и да си активен, да танцуваш.  След това настъпва срив, ставаш парцал, не можеш да отлепиш”, категорична е Антоанета Петрова. 

Кристиан Николов поиска по-лека мярка, съдът го остави в ареста

Тя разкрива защо в дискотеките има немалко настъпили инфаркти. “Не приемат достатъчно вода, тялото вдига висока температура, която изпържва клетките”. 

“Марихуаната също има много видове - на едни се смееш, на други изпадаш в депресия. По отношение на бромазепама, от името му става ясно, че е от вида на успокоителните. С тях се стимулират биологичните процеси в мозъка, след което ги съсипваш. Целият този компот е изпържил мозъка на това момче. Още повече, че новите дроги могат да имат действие до един месец”, категорична е Петрова.

Според нея има голяма разлика между употребата на алкохол и наркотици. “Алкохолът отпуска, докато при кокаинът е обратно. Алкохолът те прави в първия момент социален, а след това те води към депресия, кара те да си изтощен”, казва Антоанета. 

Психологът допълва, че от съществено значение е  дали преди употребата на дрога Кристиан се е хранил, дали е станал от сън скоро.  

Антоанета Петрова призовава за по-строг контрол от страна на полицията и по-строги наказания за виновните. “Шофирането стана по-опасно откакто сме под карантина, карат със 120 км”, категорична е тя.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама