Борис Джонсън отново влиза в работен ритъм

07:25, 24 апр 20 / Свят 25 2591 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Британският премиер Борис Джонсън, който се възстановява от коронавирусна инфекция, ще се върне окончателно към изпълнение на служебните си задължения на 27 април, съобщи в. „ Дейли Телеграф”, цитиран от БГНЕС. 

Годеницата на Борис Джонсън заразена с Covid-19

Изданието отбелязва, че лидерът вече постепенно навлиза в работен ритъм: той почти ежедневно говори с външния министър Доминик Рааб, който временно го замества като министър-председател, провежда срещи със съветници и министри и се запознава с документи.

Очаква се Джонсън да ръководи заседание на правителството още през следващата седмица. На 12 април министър-председателят на Обединеното кралство беше изписан от лондонска болница, където прекара една седмица с коронавирусна инфекция, включително няколко дни в интензивното отделение.

На следващия ден говорител на Джонсън заяви, че последният тест на премиера е отрицателен. След изписването политикът се възстановяваше в крайградската си резиденция „Checkers” близо до Лондон.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама