Най-полезният метод за правене на кафе според учени

18:20, 24 апр 20 / Любопитно 25 2145 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Норвежки учени стигнаха до извода, че най-полезният начин за приготвяне на кафе е филтрирано кафе, приготвено чрез еднократно минаване на гореща вода през слой смляно кафе върху филтъра, съобщи Inverse, предава БГНЕС. 

Какво не знаем за кафето

Общо 508 747 души на възраст от 20 до 79 години са били включени в 20-годишно проучване. Учените взели предвид и такива фактори като тютюнопушене, тегло, физическа активност, кръвно налягане и холестерол.

Според проучването умерената употреба на филтрирано кафе намалява риска от смърт от сърдечно-съдови заболявания. Най-ниската смъртност сред участниците в изследването е сред тези, които пият от една до четири чаши филтрирано кафе на ден.

„Странно е, че пиенето на такова кафе е дори по-полезно, отколкото напълно да се откажете от напитката. Използването на филтрирано кафе намалява риска от смърт с 15% по каквато и да е причина в сравнение с хората, които изобщо не пият кафе“, се казва в проучването.

Учени: Преди важно решение, пийте кафе

Авторите на изследователите подчертават, че техните открития не доказват, че кафето спомага за подобряване на здравето, но предполагат, че положителните ефекти са свързани с факта, че кафето е богато на антиоксиданти.

По-рано експертите заявиха, че разпространението на коронавируса в няколко страни в Южна Америка може да доведе до икономически проблеми, по-специално до недостиг на кафе в света.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама