Фандъкова е освободила заместника си по екология

18:00, 24 апр 20 / София 25 3440 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Столичният кмет е уважила молбата на заместник-кмета по екология за напускане. Йоана Христова е поискала да бъде освободена още от миналата година по "дълбоко лични причини".

Официално молбата й за напускане е от февруари. Тече тримесечният срок за предизвестие.

„Бях я помолила да остане, докато успеем да се ориентираме в кризата и да подготвим дейностите по почистване и озеленяване. Благодарна съм й изключително много“, каза Фандъкова и увери, че за напускането й няма никакви други причини. До десетина дни ще стане ясен новият зам.-кмет по екология.

Миналата седмица група общински съветници поискаха оставката на Йоана Христова заради „системно несправяне“ със задълженията. Повод за критиката този път беше поредното удължаване на ремонта на Западен парк, за който отговаря Христова. В свой доклад тя поиска рехабилитацията на обекта да продължи до март 2021 г.

В мотивите за новото забавяне се посочва, че фирмата изпълнител не е работила дълго заради обилни валежи, имало е забавяне на доставка на материали заради въведеното преди месец извънредно положение.

Йоана Христова пред ТОПНОВИНИ: Нова платформа ще измерва показателите на въздуха

Групата на БСП в Столичния общински съвет смята, че оставката на Христова, колкото и да е удобна, не решава проблемите. Според тях освобождаването й е признание на кмета и мнозинството в Столичния общински съвет за несправяне с трупащите се от години проблеми в управлението на отпадъците и почистването на града, чистотата на въздуха, състоянието на парковете и зелените площи в София. Те посочват още, че ако не бъде преосмислена политиката и действията в този ключов ресор, който и да е новият заместник-кмет, нищо няма да се промени.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама