Бебе пони, родено в зоопарка в Ухан, носи името Край на изолацията

21:00, 24 апр 20 / Любопитно 25 2528 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Бебе пони е кръстено Край на изолацията, след като се е родило в зоопарка в Ухан - епицентъра на коронавируса, в деня, в който китайският град е освободен от строгите карантинни мерки, пише вестник "Дейли стар", цитиран от БТА.

Зоологическата градина отново приема посетители и представя нови бебета животни, сред които е и понито с тематично име. Гостите трябва да докажат, че са здрави, да се съгласят температурата им да бъде измерена, да носят маски и да спазват дистанция.

Трогателно видео показва как кафявото пони с бяла звезда на челото стои неумело на крачетата си, гушейки се в майка си за утеха.

Зоопаркът в Ухан остана затворен в продължение на три месеца в разгара на пандемията от новия коронавирус. През това време освен понито, на бял свят са се появили и две бебета от вида Елен на отец Давид. Едното от тях е кръстено Ново начало. Другото, родено по-рано, се е сдобило с името Борба с епидемията.

Понито и еленчето са се родили с няколко часа разлика на 8 април - в деня, в който сериозно засегнатият от коронавируса град, останал изолиран от останалата част от Китай 76 дни, отмени строгите ограничителни мерки.

На този етап посетителите на зоопарка имат достъп само до огражденията на животните на открито.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама