Започна третият етап на ремонта по бул. „България“

14:09, 25 апр 20 / София 25 2991 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Строителният сезон в столицата вече е в ход. Ремонтът на бул. „Искърско шосе“ вече е започнал, като се очаква дейностите по него да приключат за 10-15 дни.

Тази сутрин започна и ремонтът на третия участък от бул. „България“. Това наложи затваряне на движението на едното платно от бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Тодор Каблешков“. В участъка се работи две поредни години. Сега дейностите трябва да приключат до 40 дни. Дължината на трасето е около 1 км. 

Снимка: БГНЕС

Ремонтът ще се извърши на два етапа – до средата на май ще се рехабилитира платното в посока Бояна, а след този срек машините ще работят в платното в посока център, обясни пред БГНЕС ръководителят на проекта Красимир Цоклинов. Той уточни, че асфалтът, който ще бъде положен, ще бъде с дебелина от 12 см. и поясни, че гаранцията на ремонта, който струва близо 2 млн. лв., ще бъде 5 години.

Снимка: БГНЕС

За времето на ремонтните дейности автобусната спирка е преместена преди кръстовището на бул. „България“ и бул. “Гоце Делчев“. След ремонта в този участък ще бъде обособена и велоалея.

Столична община е заложила в програмата си за тази година общо 12 обекта.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама