Любовта на българина към сатрапа е по-голям проблем от диктатурата

14:19, 24 апр 20 25 2288 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

По-голям проблем от всяка диктатура е любовта на българина към сатрапа. Това каза журналистът Мартин Карбовски в коментар пред БНР за общественото вълнение след тежката катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков.

Според Карбовски всеки път след трагична смърт на обществено известна личност започват общи коментари, които го доубиват, което „нямаше да е толкова страшно, ако накрая не се оказваше, че няма справедливост, а проста амнезия“. Според него в България при подобни случаи нищо не се случва или се случва след 10 години, когато няма да има значение.

Слави Трифонов „благодари“ на премиера

Публиката никога не реагира, когато един журналист е гонен. Той трябва да умре, за да се яви великата обич към него. Аз имам въпрос към публиката: Вие защо не направихте нищо? Ако искат журналистите да бъдат техен глас, трябва да ги пазят, когато ги ритат в главата, докато са живи“, каза Карбовски и добави, че един журналист не може да направи нищо, ако няма свидетели, които искат да говорят.

Той коментира, че в обществото липсва съпротива срещу желанието на властта да бъде абсолютна. „Напротив, има любов към сатрапа - към всеки, който излиза и говори глупости от екрана, ние го обичаме този човек, ние го преизбираме и нямаме никакво намерение да променяме това в следващите 10 години“, посочи Карбовски. По думите му „в България ни избиват по отделно - и журналисти, и не журналисти“. „Всичко, което един човек може да мечтае в България, се нулира“, заяви журналистът и гневно добави: „Ние сме нация, която само мрънка, но тайно, много тайно. Абсолютно си заслужаваме всеки един Тодор Живков и всеки един Брежнев“.

Побоят над Слави Ангелов е поръчан от чужбина

Карбовски заяви още, че съдебната система е привилегирована да няма критици, защото рано или късно всеки закъсва и пак опира до съдии, които имат лично мнение. Той изтъкна, че в случката с 22-годишния шофьор, причинил катастрофата с Милен Цветков, липсва бащата. Според него това е метафора за цялото общество, че липсва бащата - човекът, който създава правилата.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама