Берлин и Виена на протест срещу ограниченията заради Covid-19

21:05, 24 апр 20 25 4104 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Собственици на заведения и членове на германската общност по гастрономия организираха в Берлин "Протест на празните столове“ в знак на несъгласие срещу въведените ограничения като мярка срещу коронавируса, съобщи БНТ.

Те твърдят, че липсват субсидии, краткосрочна помощ и облекчаване на мерките, насочени към техния бизнес. Германското правителство и местните власти започнаха да обсъждат постепенното прекратяване на ограниченията, предприети за справяне с разпространението на новия коронавирус.

Снимка: БГНЕС

Около 200 души пренебрегнаха забраната за събиране на повече от петима на публични места в Австрия, за да протестират във Виена срещу строгите ограничения, наложени преди повече от месец. Организатор е Инциатива за информация за коронавируса, основана на доказателства (ICI), съобщи "Дневник". Полицията забрани протеста на площадче зад операта, който бе регистриран в общината за само 5 души, когато видя, че не се спазва дистанцията от 2 метра. След час наблюдение протестът бе разпръснат без арести.

Снимка: БГНЕС

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама